top of page

Son Alegre ecològic

miguelbirds.jpg

Son Alegre és una vinya jove de Santanyí que produeix vi ecològic. El nostre raïm és cultivat segons els principis de la biodinàmica.

A Son Alegre es respecta la natura. Respectem la terra, el paisatge, el microclima, els ocells, els insectes i les flors silvestres, perquè sabem que quan es respecta la seva existència en el seu entorn natural i s’actua d'una manera responsable, la natura és generosa a l'hora de crear un bon vi.

 

La nostra base és un enfocament ecologista amb principis de biodinàmica de l'agricultura ecològica. Sabem que el sòl és un microcosmos vivent de la terra amb matèria orgànica, minerals, insectes, macroorganismes de tot tipus, fongs i micorizes. El nostre objectiu és afectar a la natura el mínim possible.

Com més respectem la interacció holística del microcosmos de la vinya amb la flora autòctona, molt sovint coneguda com a males herbes, i la interacció amb els insectes, de ben segur, més pròsper i saludable creixerà el nostre raïm.

D’aquesta manera, un cop que es fa la sembra de la vinya, no es conrea el camp amb maquinària pesada. Per deixar el sòl sense llaurar cal regar les nostres vinyes de tant en tant, sempre que sigui necessari. Per això, tenim una font d'aigua històrica a la nostra finca i traiem aigua d'aquest pou mitjançant panells solars, evitant així la crema de combustibles fòssils i les emissions de diòxid de carboni inherents.

Podem dir que el vi de Son Alegre es fa amb l'ajuda de la naturalesa.

bottom of page